Nakup pasivne hiše

Vselitev v pasivno hišo na ključ je mogoča tudi (že) 6 mesecev od začetka gradnje in vam nudi premium bivalno ugodje z minimalnimi stroški ter maksimalno energijsko učinkovitostjo. Gradnja pasivne hiše zahteva veliko več znanja in pazljivosti pri projektiranju ter sami izvedbi. Ker pa so energijsko bolj učinkovite, so posledično stroški ogrevanja in hlajenja nižji. Nakup pasivne hiše, upoštevajoč vse stroške gradnje, bivanja in vzdrževanja v prihodnosti, se vsekakor splača in na dolgi rok prinaša prihranke v primerjavi s klasično / navadno gradnjo.

Pasivna hiša

Izračun pasivne hiše

Izračun pasivne hiše, ki določi oziroma preveri debelino izolacije pasivne hiše za dosego pasivnega standarda, se imenuje PHPP izračun – Passive house Planning Package. Eden izmed kriterijev, ki pasivno hišo naredi pasivno je, da se v eni uri skozi netesna mesta pri (tlačni razliki 50 Pa), ne sme zamenjati več kot 0,6 volumna zračne mase. Zrakotesnost je značilnost kakovostne izvedbe gradnje in se dokazuje z Blowerdoor testom. JUBHome hiše ob upoštevanju pravil izvedbe zagotavljajo zrakotesne stike med posameznimi sklopi brez dodatnih ukrepov in stroškov. Visoka zrakotesnost pomeni nizko nenadzorovano uhajanje zraka na prosto.

Visoka zrakotesnost pomeni čim manj nenadzorovanega uhajanja zraka na prosto. Zrakotesnost je značilnost kakovostne izvedbe gradnje in se dokazuje z Blowerdoor testom. Za ogrevanje pasivne hiše se potrebuje zelo malo energije , kar pa posledično pomeni nižje stroške.

Gradnja pasivne hiše