Zidana hiša je v sodobnem času postala popolnoma drugačno bivanjsko okolje kot je bila v preteklosti. Z razvojem tehnologij gradenj in sočasnim zavedanjem nujnosti ohranjanja energijskih virov, se spreminjajo in hkrati izboljšujejo bivalni pogoji v individualnih hišah.

Minili so časi minimalno izoliranih zidov z majhnimi okni in netesnimi pripirami, nezaščitenih konzolnih balkonskih plošč, hiš brez talnih izolacij, visokotemperaturnih kotlov in podobno. Sodobni, okoljsko zavedni trendi gradnje hiš, narekujejo debelejše in zvezne toplotne izolacije, kvalitetnejša, večja in pravilno orientirana okna, zrakotesnost ovojev zgradb in druge zahteve, ki morajo biti izpolnjene, da je uporabnikom zagotovljeno zdravo in prijetno bivalno okolje.

Zidana hiša na ključ

Zidana hiša na ključ – cena konkurira vsem ostalim gradnjam

V ponudbi podjetja JUBHome lahko dobite vse to in še več. Če je vaša želja zidana hiša na ključ (cena zelo dobro konkurira vsem ostalim ponudnikom), jo lahko zgradimo iz roko v roki. Zavedamo se, da večina ljudi gradi svoj dom le enkrat, zato so v delo vključeni izključno strokovnjaki z veliko znanja in bogatimi izkušnjami, ki svojo profesijo obvladajo do popolnosti.

Naša ponudba zajema tudi prilagajanje strankam, v kolikor nam izvedba to dopušča (zidana hiša po meri). Zavedamo se, da je gradnja zidane, predvsem nizko energijske hiše zahteven projekt, saj je potrebnega nemalo načrtovanja in seveda, strokovna izvedba od začetka pa vse do konca.

Naše svetovanje, na željo strank, zajema dela od samega začetka, torej tudi izbiro primerne parcele, na kateri, glede na prostorske omejitve, določimo primerno gradnjo. Naročnik lahko izbere tipsko hišo iz našega kataloga in s pomočjo konfiguratorja hiš določi lastnosti zidane hiše na ključ. Na voljo so različni tipi, vse od luksuznih modernih hiš, družinskih nizko energijskih hiš, pa do počitniških objektov in drugih gradenj. Določite lahko tip strehe, energijski paket, tlorisno površino in mnoge druge parametre.

Zidana hiša na ključ po konkurenčni ceni, izdelana iz vrhunskih materialov

Koncept JUBHome hiš je zasnovan na tehnološko naprednem, doma razvitem sistemu gradnje masivnih armiranobetonskih hiš s pomočjo toplotno izolativnih opažnih oblikovnikov (angleško ICF-Insulated Concrete Form). Material za izdelavo opažnih oblikovnikov je grafitni ekspandirani polistiren (EPS), BASFovih blagovnih znamk Neopor in Peripor, ki sta kvalitetnejši izpeljanki vsem poznanega Styropora.

Nosilna armirano betonska stena ICF sistema ima plast EPS-a z obeh strani, fasadne in notranje, kar v notranjosti prostorov v hladnih dneh zagotavlja prijeten občutek, ki ga poznajo vsi, ki so se kdaj dotaknili tega materiala v hladnih dneh.

O ostalih lastnostih EPS-a je bilo že veliko povedanega lahko pa ponovimo osnovne stvari: EPS je enako zrakoprepusten kot masiven les, popolnoma inerten in v primerjavi z drugimi toplotnimi izolacijami uporabljan celo za prehransko embalažo in otroške igrače ter v primeru ognja samougasljiv.