Pri JUBHome zadeve rešujemo sistemsko, zato smo razvili lasten in celovit sistem masivne gradnje v načinu ICF (Insulated Concrete Form), način gradnje s toplotno izolativnimi oblikovniki. Naše rešitve zajemajo vse konstrukcijske sklope objekta: toplotno izolacijo temeljne plošče objekta (JUBHome BASE), rešitve za gradnjo sten (JUBHome WALL) in strehe (JUBHome ROOF).

JUBHome objekti so  zato varne in trajne armirano betonske konstrukcije, hkrati pa je zagotovljen tudi zrakotesnost in neprekinjen toplotni ovoj. Vsi produkti so rezultat lastnega znanja in proizvedeni v Sloveniji. Sistem toplotne izolacije temeljne plošče JUBHome BASE in sistem za gradnjo sten JUBHome WALL sta namensko razvita in testirana za gradnjo na potresno ogroženih območjih. ICF sistemi so tudi v svetu sicer že dalj časa uveljavljeni pri gradnji stavb, saj sistemsko omogočajo kakovostno in hitro masivno gradnjo energijsko zelo učinkovitih stavb.

Naše masivne pasivne hiše so tudi izredno varčne

Masivna gradnja z zidaki ima pri nas dolgo tradicijo. Seveda so se skozi leta pokazale tudi številne negativne lastnosti klasične gradnje po fazah. Dela različnih izvajalcev so bila pogosto nenatančno opravljena, v prostorih se je nabirala plesen, za ogrevanje je šlo veliko denarja … Ko so na trg prišle še montažne hiše, je dolgo veljalo prepričanje, da so masivne hiše energijsko potratne, montažne pa varčne. Naš sodobno razvit in do zadnjih detajlov izpopolnjen masivni sistem gradnje to zavrača in dokazuje, da je masivna hiša lahko še kako varčna, tudi pasivna. Pri svojem delu smo na vseh področjih pozorni na okolje in na naš vpliv, gradimo pa sodobne objekte, katerih ogrevanje temelji na naravnih virih in ne na fosilnih gorivih. Naše masivne pasivne hiše odlikuje vrhunska zrakotesnost, kar pomeni, da zrak nenadzorovano ne uhaja. Kljub relativno manjši debelini obodnih sten je zagotovljen neprekinjen toplotni ovoj, zaradi čigar se običajni generatorji toplote sploh ne uporabljajo. Prijetno bivalno okolje se doseže z veliko manj energije kot pred desetletji in posledično tudi z minimalnimi stroški. Mesečne položnice bodo le delček tega, kar ste bili navajeni plačevati. Zato se naložba v masivno gradnjo danes še kako splača. Tehnologije in materiali so tako napredovali, da lahko zagotovijo izredno učinkovitost in veliko udobje bivanja.

Hitra gradnja masivne hiše

Še ena dobra novica je, da je JUBHome masivni sistem gradnje izredno časovno optimiziran. Omogoča zelo hitro sestavljanje elementov, pa tudi takojšnjo vgradnjo armature in betona. Tudi zaključna dela potekajo hitreje kot pri klasični zidani gradnji, saj se hkrati delajo nosilni zidovi in fasadna izolacija obodnih sten. Pozabite lahko na štemanje, saj se lahko v notranjem sloju toplotne izolacije preprosto izvede večina instalacij. Masivna hiša je po postavitvi temeljne plošče do 4. gradbene faze pripravljena samo v nekje dveh mesecih, vseljiva pa je lahko tudi že v pol leta. Seveda mora pri tem sodelovati tudi vreme, predpogoj pa je še dobro organizirano gradbišče. Lahko se odločite za gradnjo hiše samo do določene faze in določena dela opravite sami. Če bi v svojem novem domu radi zaživeli čim prej in nimate izkušenj z gradnjo, pa seveda priporočamo, da se odločite za hišo na ključ. Lažje boste tudi predvideli končni znesek investicije, ko vam hišo predamo pa boste dom opremili samo še z notranjim pohištvom in svetili.

JUBHome BASE blizu KamnikaIzolacija temeljne plošče JUBHome BASE v Apačah

Masivni sistem gradnje je primeren za vsa področja

Masivno hišo JUBHome si lahko postavite na katerem koli podnebju, saj je trdna in zelo vzdržljiva. S prilagajanjem debeline stenskih in talnih elementov se prilagodimo željam graditelja in potrebam okolja. Testiranja so pokazala, da je masivni sistem gradnje varen tudi na potresnih območjih. Ob morebitni poplavi je sanacija zelo hitra, saj se JUBHome stene posušijo brez trajnih posledic.

JUBHome razvojna testiranja

V JUBHome se zavedamo odgovornosti zagotavljanja varnih in funkcionalnih domov našim strankam in smo zato pri razvoju novega JUBHome konstrukcijskega sistema izvedli vrsto nadstandardnih preizkusov predvsem s področja potresne varnosti in požarne odpornosti, da lahko to varnost zagotovimo. Preizkusi so univerzalni in njihove rezultate lahko uporabimo na celotnem evropskem področju. Povzetek preizkusov prikazujemo v videu.