nizkoenergijska hiša

Kakovostna skoraj nič-energijska ali pasivna hiša je zadetek v polno   

Vse večja okoljska ozaveščenost narekuje nove standarde pri gradnji stavb – skoraj nič-energijske in pasivne hiše. Moderne hiše enokapnice, skoraj nič-energijske in pasivne hiše se bistveno razlikujejo od dosedanjega načina gradnje v vseh elementih in zagotavljajo velik prihranek energije za ogrevanje, visoko bivalno udobje zaradi enakomerne temperature in zdrave klime brez plesni ter bistveno vplivajo na zmanjševanje izpustov v okolje in ogljičnega odtisa. V podjetju JUBHome smo razvili lasten sistem gradnje nizkoenergijskih in masivnih pasivnih hiš in zaradi visoke kakovosti ter izpolnjevanja pasivnih standardov pridobili certifikat nemškega inštituta. 

Kdaj lahko hišo označimo za skoraj nič-energijsko ali pasivno 

Da je hiša skoraj nič-energijska ali pasivna, mora izpolnjevati določene pogoje. Preverja se toplotna prehodnost konstrukcij, zrakotesnost stavbnega ovoja, stavbnega pohištva, toplotni mostovi,in količina ter vrsta energije, potrebne za ogrevanje. Ta znaša za skoraj nič-energijske hiše 25 kWh/m2a. za pasivne hiše pa 15 kWh/m2a. Pasivna hiša mora izpolnjevati pogoje gradnje, ki izhajajo iz PHPP, ter so ga razvili v nemškem inštitutu Passivhaus. Certifikat Passivhaus inštituta smo v podjetju JUBHome pridobili leta 2016 za edinstven sistem JUBHome BASE, sistem izolacije temeljne plošče, ki je primeren za gradnjo pasivne hiše, kasneje pa tudia za JUBHome WALL in ROOF .  

Učinkovit sistem gradnje skoraj nič-energijskih in pasivnih hiš 

Naše podjetje JUBHome ustvarja rešitve pri gradnji skoraj nič-energijskih in pasivnih hiš na podlagi lastnega znanja in izkušenj. Razvili smo posebno učinkovit način energijsko varčne gradnje iz treh sistemov JUBHome BASE, JUBHome WALL in JUBHome ROOF, ki se medsebojno dopolnjujejo, lahko pa se uporabi vsak zase. Postopke pri gradnji pasivne hiše smo poenostavili, našo gradnjo pa bi lahko opisali kot sistem zlaganja lego kock. Gradnja nizkoenergijske hiše zagotavlja neprekinjen toplotnoizolativni sloj brez toplotnih mostov in visoko stopnjo zrakotesnosti, naš sistem ICF pa je primeren za energijsko varčno gradnjo celo na potresnih in poplavnih območjih.  

Odlike inovativnih sistemov gradnje za zdravje in čisto okolje 

Naše skoraj nič-energijske in pasivne hiše so moderno zasnovane in izpolnjujejo vse zahteve po zdravem in udobnem bivanju. Zrakotesen ovoj brez toplotnih mostov zgotavlja najvišje udobje bivanja, saj v je takšnem domu zdrava klima z enakomerno razporejeno temperaturo in ne nastajata vlaga in plesen. V naših skoraj nič-energijskih in pasivnih hišah je potrebne precej manj energije za ogrevanje, ki naj bo v čim večji meri iz obnovljivih virov, s čimer aktivno varujete okolje in prihranite. Vseh naših 16 konceptov hiš je predstavljenih v katalogu, kjer najdete podroben cenik in tudi cene gradnje hiše na ključ, po katerem je zaradi vrste prednosti vse več povpraševanja.