Za gradnjo hiš, ki so zelo energijsko varčne, smo pri JUBHome razvili dovršen sistem, s katerim zagotavljamo hitro gradnjo in zares visoko kakovost bivanja. Zavedamo se, da je gradnja hiše tako rekoč življenjski projekt, ki od investitorja zahteva veliko dela, potrpljenja, znanja in organizacije, zato je naša naloga, da vam vselitev v novi dom čim bolj olajšamo. Pri gradnji hiše so ključni tudi stroški, na katere gledamo dolgoročno, torej z vidika, da se projekt in življenje v novem objektu splačata še desetletja. Hiše JUBHome so primerne za vsa podnebja in tudi za potresna območja. Zgrajene so veliko hitreje od klasičnih zidanih hiš, lahko pa se odločite za gradnjo hiše na ključ ali pa za gradnjo hiše po fazah.

Kakšno dokumentacijo potrebujemo za gradnjo hiše

Gradnja hiše dokumentacijaKo najdete ustrezno parcelo in se odločite za novogradnjo, je prvi korak pridobitev vseh ustreznih dovoljenj. Pri gradnji hiše je dokumentacija izredno pomembna, včasih tudi dolgotrajna naloga, zato je dobro, da vam pomaga strokovnjak, ki mu lahko zaupate. V začetni fazi se z arhitektom dogovorite o vaših zamislih in skupaj pripravite idejno zasnovo. Ko pridobimo vsa potrebna soglasja in plačamo komunalni prispevek, na upravni enoti oddamo vlogo za gradbeno dovoljenje. Za pridobitev dokumentacije za gradnjo hiše je treba najprej sploh preveriti, ali je parcela zazidljiva in kakšne so morebitne omejitve. O že obstoječi infrastrukturi se pozanimamo na geodetski upravi. Pred izdajo gradbenega dovoljenja se plača tudi upravna taksa.

Samo s pridobljeno dokumentacijo je gradnja hiše legalna. Na njej so predpisani gradbeni pogoji. Na sami lokaciji se ob gradnji nujno potrebuje tako imenovani projekt za izvedbo, na podlagi katerega svoje delo opravlja pristojni nadzornik. Po končani gradnji potrebujete projekt izvedbenih del, ki odraža dejansko stanje gradnje. Stavba se prav tako vpiše v kataster, da dobite pravico za uporabo objekta in pa hišno številko. Vse našteto lahko deluje izredno komplicirano, a bo s pravo pomočjo lažje urediti. Ne glede na to, v katerem postopku načrtovanja ste, se obrnite na nas za predloge, projektiranje in izvedbo del. Z veseljem vam pomagamo prek vseh korakov.

Hitra gradnja hiše po fazah

Čeprav gre pri nas za gradnjo masivne hiše po fazah, delo poteka veliko hitreje kot pri običajnih zidanih hišah. Za to poskrbijo sodobni sistemi gradnje in materiali, ki smo jih sami razvili na temeljih bogatih izkušenj. Omogočajo, zelo hitro sestavljanje elementov in pa takojšnjo vgradnjo armature in betona. Dva meseca po gotovi temeljni plošči je hiša lahko pripravljena že do 4. gradbene faze. Hitrejša je tudi finalizacija. Hkrati se delajo nosilni zidovi kot tudi fasadna izolacija obodnih sten. Enostavnejša je izvedba instalacij, saj štemanje oziroma dolbljenje ni potrebno. Večina instalacij pri JUBHome hiši poteka v notranjem sloju toplotne izolacije. V naši hiši ste lahko vseljeni že v pol leta od začetka gradnje, kar je izreden dosežek. Gradnja hiše po fazah ima svoje prednosti pri bolj izkušenih graditeljih, ki katero od del lahko prevzamejo tudi sami, za manj ali neizkušene pa se vsekakor priporoča gradnja hiše na ključ.

S hišo na ključ do najbolje predvidenih končnih stroškov

Hiša na ključPri gradnji hiše nas verjetno najbolj skrbijo nepredvideni stroški. Z usklajevanjem različnih izvajalcev in podizvajalcev, težavnimi vremenskimi pogoji, čakanjem na material, gradnjo po fazah in drugimi dejavniki lahko hitro pride do občutnega povečanja stroškov v primerjavi s predhodno načrtovanim proračunom. Zato je najboljša rešitev gradnja hiše na ključ, kjer se že na začetku dogovorite za končni rok in pa ceno. Izvedba hiše na ključ pomeni, da je ta zgrajena do 5. gradbene faze: položene so talne obloge, izvedene fine montaže vtičnic, kljuk, obrob in drugih končnih elementov. Sami nato izberete le še notranjo opremo. S pravilno vodenim postopkom gradnje hiše stroški ostanejo obvladljiv, vi pa si prihranite marsikatero skrb.

Masivni sistem gradnje ICF

Naš celoviti masivni sistem gradnje je bil razvit doma, v Sloveniji. Gre za moderno gradnjo s toplotno izolativnimi oblikovniki za vse konstrukcijske sklope objekta. JUBHome BASE je po meri pripravljena nosilna toplotna izolacija za temeljne plošče energijsko varčnih hiš. Za nosilne zidove se uporabi toplotno-izolativne stenske elemente JUBHome WALL, razvili smo tudi posebne elemente JUBHome ROOF za streho (novogradnjo, prenovo ali sanacijo). Takšna gradnja hiše prinaša zelo varen objekt, z vrhunsko zrakotesnostjo in neprekinjenim toplotnim ovojem. Objekti so energijsko zelo učinkoviti, mesečni stroški za ogrevanje ali hlajenje pa minimalni.

Od ideje do doma

Našli ste zazidljivo parcelo in se pozanimali o pogojih pozidave, zdaj pa razmišljate o svoji novi hiši. Je načrtovanje zahtevno? Potem vam predlagamo, da si najprej ogledate katalog naših tipskih hiš in dobite prvi občutek, kakšna gradnja je na voljo. Predstavljamo se z različnimi koncepti hiš od različnih arhitekturnih birojev. Pripravili smo vam tudi cenik z različnimi izvedbami projektov, tehničnimi lastnostmi in razlago prodajnih paketov. Ponujamo vam vse dodatne informacije, ki jih potrebujete. Začnite pisati novo zgodbo z JUBHome, kjer do hiše pridete na najbolj preprost način.