Hiša na ključ – varčna, varna in hitra rešitev

Gradnja lastnega doma mnogim predstavlja življenjski projekt, ki od investitorja zahteva daljše obdobje raziskovanja, pridobivanja dokumentacije, dogovarjanja z različnimi izvajalci, usklajevanja, predvsem pa neprestano predanost projektu in osredotočenost na končni cilj – vselitev v novi dom.

Vse pogosteje se ljudje zato odločamo za gradnjo hiše na ključ. Takšna odločitev namreč prinaša številne prednosti. Podjetja, ki jim prepustimo izgradnjo naše hiše na ključ, ponujajo širok izbor energijsko varčnih hiš za vse standarde energijske varčnosti, od varčne hiše do pasivne in plus energijske hiše. Pravilno voden potek gradnje hiše na ključ prinaša tudi mnogo manj možnosti, da v procesu gradnje pride do nepredvidenih stroškov.

Druga očitna prednost odločitve za gradnjo hiše na ključ je hitrost gradnje. Optimalno sledenje posameznih faz gradnje pomeni, da se v hišo na ključ lahko vselimo že šest mesecev po začetku gradnje (odvisno sicer od izbranega sistema gradnje in velikosti hiše).

Hiša na ključ JUBHome zagotavlja moderne rešitve in visoko funkcionalnost in s tem izpolnjuje vse potrebe sodobne družine po varnem, udobnem in energijsko varčnem bivanju. Uvajamo novosti, ki omogočajo cenejšo in preprostejšo gradnjo hiše na ključ – vendar ne na račun kakovosti.  

Kaj vse zajema izvedba hiše na ključ?

Termin hiša na ključ pomeni, da je objekt zgrajen do pete gradbene faze in je za vselitev potrebna le še notranja oprema. Hiša, izvedena na ključ, ima položene vse talne obloge, izvedene so vse fine montaže stikal in vtičnic, kljuk, obrob ter ostalih končnih elementov. Vgrajena je tudi vsa sanitarna oprema. Pri nakupu tovrstne gradnje kupci vnaprej določimo vse podrobnosti še nezgrajenega objekta kot npr. vrste in barve parketa in keramike, lokacije stikal in vtičnic, oblike in vrste sanitarnega pohištva.

Naše JUBHome hiše na ključ se prilagajajo povpraševanju in željam kupcev glede na njihov slog in druge zahteve. Tako jim omogočamo ponudbo treh faz gradnje: zunaj zaključen objekt, delno zaključen objekt in zaključen objekt. Če kupec tako želi, mu prepustimo, da sam izvede dokončno izvedbo hiše in opravi posamezna dela sam ali ob pomoči najetih izvajalcev.  

Varčne hiše na ključ

Gradnja hiš na ključ - Velike Bloke

Izgradnja pasivne in skoraj-nič-energijske hiše zahteva nekoliko več znanja, predvsem pa celosten pristop k projektiranju in gradnji objekta. Pri izbiri konstrukcije hiše se ljudje še vedno radi odločimo za masivno gradnjo, kamor sodi gradnja z betonom  in opeko, vendar so dandanes na voljo naprednejši in bolj izpopolnjeni sistemi masivne gradnje.  Z lastnim znanjem smo razvili inovativne rešitve gradnje hiš, ki temelji na treh sistemih: JUBHomeBASE – to je nosilna toplotnoizolacijska kad z neprekinjenim toplotnoizolacijskim ovojem, ki ne vpija vode; JUBHomeWALL armiranobetonske toplotnoizolativne stene po sistemu ICF; JUBHomeROOF – sistem za toplotno izolacijo streh. Za gradnjo uporabljamo sistem ICF oziroma sistem gradnje sten s toplotno-izolativnimi opažnimi elementi. ICF sistem nudi uporabnikom take hiše, udobno bivanje in zelo nizko porabo energije

Sistem gradnje sten s toplotno-izolativnimi opažnimi elementi sestavljajo zidaki iz penjenega polistirena na notranji in zunanji strani, ki ju med seboj povezujejo vezice, vmes pa je prostor za beton in armaturo. Debelina izolacije zidakov za pasivne hiše je pri sistemu masivne gradnje ICF na voljo v različnih izvedbah. Čeprav je z omenjenim sistemom ICF pasivno hišo mogoče zgraditi zelo kvalitetno in preprosto tudi v samogradnji brez predhodnih izkušenj, se več ljudi raje odloči za gradnjo pasivne hiše na ključ.

Še ena velika prednost gradnje sten s toplotno-izolativnimi opažnimi elementi, je ta, da sistem omogoča hitro sestavljanje elementov ter takojšnjo vgradnjo armature in betona. Tako je hiša do četrte gradbene faze izgotovljena v približno treh mesecih po izvedeni temeljni plošči. Tudi finalizacija poteka hitreje kot pri klasični gradnji, saj je hkrati z nosilnimi zidovi postavljena tudi že fasadna izolacija. Izvedba instalacij je enostavnejša in hitrejša, saj dolbljenje opeke odpade. Večina instalacij poteka v notranjem sloju toplotne izolacije.

Varnost hiše na ključ

Celovit sistem masivne gradnje ICF s toplotno izolativnimi opažnimi elementi, v katere je vgrajen beton, nudi varno in trajno armirano betonsko konstrukcijo ter hkrati zagotavlja zrakotesnost in neprekinjen toplotni ovoj, kar je pomembno za energijsko varčnost hiše. Sistem gradnje JUBHome je namensko razvit in testiran za gradnjo objektov na potresno ogroženih območjih. Tako zgrajena hiša pa ni le potresno varna, pač pa zagotavlja tudi hitro sanacijo ob morebitnih poplavah. Penjen polistiren (EPS), material, iz katerega so izdelani stenski elementi, navzame le do 3,5% vode, zato se toplotna izolacija sten posuši hitro in brez trajnih posledic. Toplotna izolacija temeljne plošče ostane suha, saj je od zunaj ovita v neprekinjen sloj hidroizolacije, ki ščiti tudi pred dvigom podtalnice in kapilarne vlage.

Vse te lastnosti in prednosti JUBHome hiš na ključ so vedno bolj razpoznavne doma in v tujini. Tako ne dobivamo naročil samo od domačih investitorjev in ne poteka prodaja hiš le v Ljubljani in drugih slovenskih mestih, temveč se uspešno uveljavljamo tudi v tujini, in sicer na Škotskem, Češkem, Slovaškem, Hrvaškem in v Angliji.  

Koliko stane hiša na ključ?

Cena masivne pasivne hiše na ključ se razlikuje glede na velikost objekta, cenovni razred stavbnega pohištva, talnih oblog, instalacij in ostalih elementov. V zadnjem času so postale zelo priljubljene tudi pritlične hiše na ključ. Namenjene so vsem, ki si v hiši ne želimo stopnišča, hkrati pa si želimo v eni etaži zagotoviti popolno bivalno ugodje.

Atrijska hiša JUBHome

Cene hiš na ključ so predstavljene v katalogih podjetij, ki ponujajo njihovo gradnjo. Katalog JUBHome predstavlja šestnajst različnih konceptov hiš petih različnih arhitekturnih birojev, s krajšimi opisi objektov, razdeljenimi v različne sklope. V katalogu je podrobneje predstavljena tudi tehnologija gradnje s toplotno-izolativnimi opažnimi elementi (ICF), vsebuje vse tehnične podatke, opisan pa je tudi koncept energijsko učinkovite gradnje. Katalog vsebuje cenik z razpredelnico vseh različic izvedb tipskih projektov, tehnične lastnosti konstrukcijskih paketov, lastnosti stavbnega pohištva in razlago prodajnih paketov.

S pomočjo konfiguratorja, aplikacije na spletni strani ponudnika gradenj hiš na ključ, je možno med zbranimi tipskimi projekti z izborom parametrov, podatke tudi filtrirati. Izbiramo lahko med kombinacijami kriterijev tlorisne površine, cenovnem okvirju, tipu strehe, etažnosti, energijskem paketu in izvedbi. Za posamezen sklop, kjer je možna drugačna interpretacija, konfigurator vsebuje tudi pojasnila v obliki tabel. Tako si recimo lahko ogledamo, kaj pomeni, če je hiša nizkoenergijska ali pasivna, ter natančno analizo različnih faz izvedbe. Med izborom najdemo tako manjše počitniške objekte, družinske hiše, kompaktne racionalne hiše ali luksuzne moderne hiše, cenik pa nudi tudi podatke o stroških njihove izdelave.